Flere stemmer = bedre nordområdepolitikk

24. jun, 2011 av

Prosjektleder Wenche Pedersen

Her High North skal synliggjøre flere kvinnestemmer i nord. Vår nye nettportal skal være en kanal for dialog, debatt og et sted der vi ser hva jenter og kvinner er opptatt av i nord. Vi ønsker å være med og fylle det offentlige rommet med fortellinger om våre liv. Vi ønsker å bidra i den store samtalen der det diskuteres forslag og utformes politikk for menneskene som bor i nord.

 

Vi utfordrer mange til å bidra slik at jenter og kvinner i alle aldre og innenfor alle samfunnsområder er til stede på nettet, i tradisjonelle medier som radio, TV og aviser, på konferanser og seminarer og som deltakere i råd og utvalg.

Vår nettportal har en egen kvinnebank som sakte men sikkert skal fylles opp med navn fra hele Barentsregionen. Ikke en eneste redaksjon i nord skal kunne si at det er vanskelig å finne kvinner som er villig til å stille opp i intervjuer og nyhetsinnslag. Konferansearrangører skal på en lettvint måte få oversikt over kvinner som behersker talerstolen og som gjerne formidler sin kompetanse og sine erfaringer.

Her High North presenterer mange fortellinger om kvinner gjennom bilder, videoer og tekst. Nå er det prosjektet som produserer fortellingene, vi håper at mange etter hvert legger ut sine egne historier.

Nordområdepolitikk er et nasjonalt satsingsområde. Så langt har dette politikkområdet vært dominert av menn. Skal vi lykkes i nord er det helt avgjørende at det blir et større mangfold og en mye bredere debatt. Her High North skal bidra til mer bredde og større sammenhenger gjennom flere kvinnestemmer.

3 kommentarer

  1. Gratulerer med lanseringen! Jeg skal følge spent med i kvinnebanken, og tror den vil bli en kjemperessurs for media og andre.

  2. Ann Karin Lien

    Gratulerer med portalen! Så flott at dere legger til rette og bidrar til at det settes fokus på hva jenter og kvinner i nord er opptatt av, og har kunnskap om.
    Fantastiske nord med masse fantastiske jenter & kvinner.

    Måtte hell og lykke følge dere inn og ut av portalen.

  3. Gratulerer med lansering av nettsida! Bra prosjekt!

Legg igjen en kommentar