Følelsen av småsko

14. mar, 2012 av

I går formiddag fikk jeg vårfornemmelser hjemme i Vadsø. Rett og slett fordi jeg så litt av den svarte asfalten komme frem på gata mellom to butikker. En plussgrad og sol. Damene på spark var blide og hadde tatt av seg vottene.  Det hang lange istapper fra hustakene.

Jeg var i godt humør og gikk på flyet for å dra sørover. Fikk en liten nedtur i Tromsø der det hadde snødd en halv meter på noen få timer. Men så kom jeg til oslobyen, og da ble jeg om mulig enda mer våryr enn jeg var da jeg dro hjemmefra. Sørpå var det veldig mange varmegrader, absolutt ingen sne, tørre gater…

…og så

…småsko

Vårtegnet over alle vårtegn:  Småsko.

Småsko er utgangspunkt for sterke følelser.  Følelser som til de grader setter en 54-åring tilbake til barndommens vår. Da vi maste og maste og til slutt fikk lov til å ta på oss småsko. Følelsene når vi endelig fikk dem på, når vi kunne fly bortover vegen. Lett og luftig. Overlykkelig.

Og der i oslobyen gikk jeg med mine vintersko, og så på alle de andre.

Nå er jeg på tur nordover for å finne fram småsko.

Legg igjen en kommentar