- Der det er makt og penger er det menn

25. mai, 2012 av

Næringslivsjournalist Tone Jensen i Nordlys mener det er vanskelig å finne kvinnelige kilder i viktige nordområdesaker (Foto: Ingjerd Tjelle)

Næringslivsjournalist Tone Jensen i avisa Nordlys er redd for at det i lang tid framover vil være menn som dominerer både når det gjelder innhold og debatt i nordområdepolitikken. Hun sier at så lenge olje- og gassektoren har et så stort fokus og vokser kraftig, så blir det mye menn: – Men sektoren er altfor stor og altfor viktig til å bli overlatt til bare menn, sier hun som ei oppfordring til unge jenter og kvinner.

Kvinner og media i nord var hovedfokus da Her High North arrangerte seminar i Murmansk denne uka. Tone Jensen fra Tromsø var en av innlederne og hun var klar på at hun som næringslivsjournalist i en av landsdelens største redaksjoner har store problemer med å få tak i kvinnelige kilder til viktige nordområdesaker.

­Jensen mener at Nord-Norge er inne i den mest optimistiske tida på 100 år. – Vi tegner et helt nytt bilde av nord der det skjer endringer i et kolossalt tempo. Vi er i ferd med å skrive ny nordområdehistorie, sa hun og advarte mot at dette blir menns verden.

Den erfarne Nordlys-journalisten legger ikke skjul på at media har stor betydning når det gjelder å sette dagsorden og vise hva som skjer. Hun tar delvis sjølkritikk på at både hun sjøl og andre journalister ikke er flinke nok til å bruke alternative kilder: – Det er lett å henvende seg til dem man kjenner fra før. Samtidig er det slik at det er menn som ofte er ledere i sektorer som petroleum og mineraler, og det er jo helst lederne vi vil ha tak i til å kommentere økonomi- og strategispørsmål.

Legg igjen en kommentar