Et helt liv med IKEA

7. jul, 2012 av

-IKEA har satset på meg, og jeg på IKEA. Sier Mari Gustafsson og slår ut med armene midt i en myk sofa til 3500 svenske kroner. I hjertet av nordområdene finner vi en varehussjef som årlig håndterer 1,5 millioner handlende fra Russland, Finland, Norge og Sverige. 

Året er 1960 og Sveriges første IKEA-forretning i Älmhult i Sør-Sverige har eksistert i to år.  En av de mannlige arbeiderne i IKEA-byen Berth Karlén blir dette året pappa til Mari som 16 år senere får sin første jobb på varehuset.  Pappa var tro mot IKEA og tjente til livets opphold her gjennom 41 år. Sjansen er stor for at dattera Mari Gustafsson vil slå rekorden.

 

Sjef som 22-åring

35 år har nemlig gått siden unge Mari første gang ble kjent med varehuset gjennom en sommerjobb. I dag er hun øverste sjef for en ledergruppe på ni og totalt 220 ansatte på varehuset i Haparanda i Nord-Sverige.  IKEA-gründeren Ingvar Kamprad ble kritisert da han insisterte på å etablere seg i Haparanda og ikke i en større by i Sverige. Første året håpet han på 1 million besøkende – det ble to.

Mari ble første gang IKEA-sjef som 22-åring og har jobbet i en rekke byer i Sverige. Da hun ble sjef på IKEA-huset i Älmhult – som regnes for å være Kamprads hjemsted og hvor han etablerte sin første butikk – følte hun seg beæret og privilegert.  Men Mari er ikke en av få kvinnelige IKEA-ledere – omlag halvparten av dem er kvinner.

-Det er mange damer som handler på IKEA, og da er det viktig at varehusene også blir ledet av kvinner, fastslår Mari.

 

Flat lederstruktur

   -Hvorfor vil du være leder?

-Fordi jeg har en passion for mennesker og bryr meg om dem. Jeg vil dessuten være med å påvirke der det skjer.

   -Hvilken type leder er du?

-Jeg er først og fremst opptatt av å lede SAMMEN med medarbeiderne, og å lede fra gulvet og med det gode eksemplet. Jeg leder både med hjertet og hjernen, og vi har en flat lederstruktur der det er helt naturlig at jeg stabler varer sammen med de andre i butikken.  Medarbeidere og ledere coacher hverandre, og jeg er en del av deres hverdag. Jeg vil at medarbeiderne skal vokse.  Hvis ikke de vokser, så vokser heller ikke IKEA, sier Mari som synes det er viktig å snakke mye med kundene.  -De gir meg tilbakemeldinger på hva som er bra og ikke bra – det er den beste måten å måle vår kvalitet på.

 

Annerledes liv i nord

-Får du satt preg på IKEA i Haparanda, eller er rammene gitt?

-Vi har en veldig stor frihet. Mange her i nordområdene lever jo på mange måter et annet liv enn folk i sør. De har mye uteliv, de har sine fjellstuer de trenger utstyr til, de bor annerledes og mange har større plass i sine hus enn i sør.  Da må vi tilpasse våre varer til de menneskene som bor og lever her.  Jeg har dessuten stor frihet til å prege butikken på den måten vi her i nord synes er best.

-Hva med livet ellers – får du vært noe mer enn sjef i ditt liv?

-Det er viktig at du har en konkurrerende fritid. Jeg bruker å si at jeg skal være en lavenergilampe som skal holde lenge.  Da må jeg finne en balanse i livet. Jeg er både politisk og kirkelig engasjert. I tillegg er jeg flink til å være hjemme og bare gjøre ingenting.

-Hvorfor er IKEA en suksess?

-Fordi vi gir folk en bedre hverdag.  Og for mange handler det om at de ikke trenger å ha en stor pengebok for å handle her. Mange har ikke råd til å dra på store sydenturer eller kjøpe seg en ny og bedre bolig. Men de har råd til å kjøpe noen småting som kan gjøre hverdagen penere og kanskje derfor litt lettere.

 

Egen glød og fleksibilitet

Mari har stor sans for nybygger-ånden som finnes i Haparanda blant de mange unge medarbeiderne (gjennomsnittsalderen er på 30 år). Det er en stor overgang fra Älmhult som har hatt sitt IKEA i 53 år.

-Dette oppleves for meg nesten som et annet land, og jeg kjenner på en særegen fleksibilitet, glød og samhørighet blant medarbeiderne her.  Når det uventa kommer 25 busslaster på en dag og butikken flyter over av folk, så bretter man opp ermene her og trør til.  Det kan jeg like.

   -Om fem år har du vært 40 år i IKEA. Får du en gratis sofa da eller som takk for lang og tro tjeneste?

- I vår gavepolicy for medarbeidere feirer vi 10, 25 og 50 år.  40 års-dagen får jeg forhåpentligvis feire sammen med mine medarbeidere og kunder.

 

 

Seks kjappe

1.      Nevn de tre beste tingene med å bo i nord.
Menneskene, naturen og det å få jobbe på et IKEA varehus som er det mest nordligste varehuset i verden.

2.      Hvordan tror du hjemplassen din er om 15 år?
Jeg tror området vil fortsette å vokse, og at enda flere vil bo og leve her.  Jeg håper og at en del av de  ”gamle” nordboere kommer tilbake til nord.

3.      Hva er det første du tenker når du hører ordet ”Nordområdene”?
At IKEA HaparandaTornio er det nordligste varehuset, de ulike folkeslagene og naturen.

4.      Hva må gjøres for at flere skal velge et liv i nord?
At vi som bor og lever her er ambassadører for området, og forteller om alt det positive som er med å leve her.

5.      Hva bidrar DU med for et bedre nord?
Det er nok andre som skal avgjøre det, men jeg er i hvert fall en ambassadør. Jeg forteller alle i sør om hvor fantastisk det er her – både gjennom ord og bilder.

6.      Hva brenner du for?
Mennesker.

Legg igjen en kommentar